P A P P   N O R B E R T

2016-04-10

Sorozat a Trónok Harcából

A Trónok Harca új évadjának homokanimációs trailerjét egy nap alatt több, mint háromezren nézték meg, így a nagy érdeklődésre való tekintettel az egyes epizódok tartalmát feldolgozó további részek fognak készülni belőle. 

gallery/papp_norbert_logo

H O M O K A N I M Á C I Ó

L I V E   D R A W I N G

F E S T É S Z E T

gallery/game_of_thrones_tronok_harca_homokanimacio_sand_animation
gallery/homokanimacio_fellepesek_mix

"Az általa készített animáció segítségével egy igazán izgalmas utazásban lehetett részünk a zene és a látvány harmonikus hatása által.  Fantasztikus élmény volt, ahogy az álomszerű képek egymásból átalakulva kalauzolnak minket hangról-hangra a zenében. Akképpen születtek meg a szemünk előtt az újabb és újabb formák, mint ahogyan a zenemű teljesedett ki. "
                          Handa Eszter, kommunikációs menedzser, Miskolci Szimfonikus Zenekar

 

gallery/circle_homokanimacio_sand_animation_2.

A statikus homokanimációt felváltó innovatív technika, amelyet Papp Norbert grafikusművész fejlesztett ki. 


Ereje a dinamikusan átforduló képekben rejlik,  a valós időben történő elforgatásban, ami a képkocka addigi tartalmát és a dimenzióját felülíró új értelmezéssel gazdagítja az animációt. 


Szuggesztív, mármár hipnotikus hatással bír; az sorozatosan átforduló kép mintha kutat fúrna az emberi tudat mélységeibe.


Papp Norbert tehát a hagyományos homokanimáción csavar egyet, mégpedig szó szerint. Az épp kialakulóban levő képet egy váratlan fordulattal újradimenzionálja, és ez a valós időben, digitalizálás nélkül elforgatható rendszer a világon egyedülálló technikai újítás e műfajon belül.


Mindemellett homokanimációiban kizárólag ecélra készített saját festményi képezik az animáció statikus hátterét, ezzel mintegy színesítve az előadást, és teret engedve a festői látványvilága és homokrajzai együttes megjelenésének.
 

A Rotart Homokanimáció

Homokanimáció klasszikusokra

Strauss - Kék Duna keringő (2015)

2016-02-28

: homokanimáció :

: frame by frame animáció :

2013-ban egy hagyományos, képkockánként rajzolt animációs videoklip készült a Thornwill együttes I'm hope című dalához.

 

animáció, rendezés, vágás: Papp Norbert

: live drawing :

Papp Norbert saját fejlesztésű egyedi performansza, egy olyan digitális rendszer, amely segítségével rendezvényre, tőrténetre, zenére komponált élő rajzfilmet alkot.

Hasonlóan a homokanimációhoz, az egymást követő képek itt is egymásból alakulnak, azonban nem kizárólag monokróm, hanem színes digitális festményszerű megjelenésben.